dijous, 18 de setembre de 2014

Acte sobre el procés constituent per l´Estelada 2014Josep M. Reniu (CATN) explica el procés constituent per a Estelada 2014
Després de la diada nacional de l’11 de setembre d’enguany, i encarant el camí cap a la consulta del proper 9 de novembre, Estelada 2014 torna amb una proposta de xerrada d’allò més interessant. Es tracta del politòleg i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional, Josep M. Reniu, que explicarà el procés constituent, l’informe número 10 presentat pel CATN.
Reniu és llicenciat en Ciències Polítiques i Sociologia a la Universidad Complutense de Madrid, especialitat en Dret Constitucional i Ciència Política pel Centro de Estudios Políticos y Constitucionales. Es va doctorar amb una tesi sobre l’aplicació de les teories de les coalicions polítiques al cas espanyol. Va impulsar la creació de l’OGC (Observatori dels Governs de Coalició) conjuntament amb investigadors de la UB i d’altres universitats espanyoles, nord-americanes i llatinoamericanes). Actualment és Cap d’Estudis de Ciència Política i de l’Administració (UB) i membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional.
L’informe 10 del CATN, El procés constituent, analitza el procés constituent de Catalunya, entès com el procés que caldria obrir en cas de constituir-se en un estat propi i independent, per a la seva plena institucionalització “d’acord amb estàndards democràtics altament exigents”. Aquest informe va ser presentat pel president del CATN, Carles Viver i Pi-Sunyer el passat 14 de juliol, juntament amb els informes sobre la distribució de béns i deutes, la política monetària i l’abastament d’aigua i energia. es tracta, doncs, d’un informe trascendental per saber quins seran els passos que caldrà fer un cop celebrada la consulta el proper 9 de novembre, tant si hi ha col.laboració com oposició per part del Govern espanyol.
L’acte es durà a terme el proper dissabte, 20 de setembre, a partir de les 8 del vespre, a la sala d’actes del Museu de la Garrotxa (c/ Hospici, 5), d’Olot.