divendres, 27 de setembre de 2013

L'ANC Garrotxa presenta la programació de la gran festa per la independència "Quatre barres i una estrella"

L’ANC Garrotxa us presenta la programació sencera de l’acte “Quatre barres i una estrella”, una gran festa per la independència que tindrà lloc a la capital de la Garrotxa, Olot, el proper dia 5 d’octubre. Clica al programa per llegir-lo:


Tot s’iniciarà en la simbòlica hora de les 17:14 amb una cercavila. Tot seguit començaran els més de 80 actes repartits per 27 emplaçaments del centre de la ciutat. Hi podrem trobar poesia, música, gegants, castellers, percussió, animació infantil, ... Més de 600 persones estaran implicades en aquests actes d’una manera o altra.

A banda d’aquestes activitats les diferents representacions comarcals han preparat una mostra gastronòmica a base de 23 tastets. Per poder fer la degustació caldrà comprar el tiquet que dóna dret a quatre degustacions i una beguda i que es podrà trobar tant el dia assenyalat com una setmana abans a la parada que l’ANC situarà davant de St. Esteve.

L’acte central però, i segurament el més esperat per tothom, és el primer Toc per la Llibertat. La campana, abans d’arribar a la plaça Major, farà un recorregut des del Firalet. El Grup olotí Pim, pam, pum foc serà l’encarregat de l’espectacle itinerant.

A la plaça Major, i després dels parlaments i la lectura per part de Montserrat Carulla del poema de JM Segarra “La Campana de St. Honorat”, la Llibertat farà el primer toc a les llums de les bengales que es repartiran gratuïtament al públic i que il·luminaran el moment. Xavier Pallàs serà l’encarregat de tocar la campana amb una composició especial que conté els ritmes de les principals músiques populars dels nostre país i el toc de sometent. Aquest acte finalitzarà amb la cantada del Cant de la Senyera i dels Segadors per part de tot el públic assistent acompanyats i guiats per les corals garrotxines amb una representació de més de 200 cantaires i dirigits pel Sr. Joan Asín.

L’acte finalitzarà amb actuacions de 6 grups musicals comarcals que actuaran en dos escenaris situats al Firal i a la plaça del Mig.

A banda del dia 5, durant tota la setmana a la plaça Pia Almoina es treballarà en l’elaboració d’un mural recordatori de la diada. La realització d’aquest anirà a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Art i superior de disseny d’Olot sota la direcció de l’artista Quim Domene.

Òmnium Garrotxa també s’ha afegit a la iniciativa i coorganitza la Fira del producte independentista, “Producte100% català”, i que estarà situada al firal tant el dissabte com el diumenge al matí. En aquesta fira qualsevol persona que presenti un carnet d’una associació o entitat que faci país tindrà un tant per cent de descompte. Òmnium Garrotxa també ha proporcionat l’estelada gegant que es podrà veure durant la presentació de la campana i organitza la creació d’una estelada amb espelmes a St. Esteve.

Totes les activitats es podran seguir en un programa especial que s’edita per l’ocasió. El programa dissenyat per Teia Boada de Boada Gràfics, conté a banda de tota la programació, un calendari amb forma de campana. Sota el lema “D’aquí no passa” la intenció de l’ANC Garrotxa és que tothom pugui anar tatxant els dies fins a la consulta. En aquest calendari també hi ha assenyalades totes les festes majors dels diferents municipis. Del programa se n’editen 7000 exemplars que es repartiran per tota la comarca.

Tot plegat una jornada plena a vessar d’activitat que pretén ser, segons els organitzadors, un exemple més de la capacitat de la comarca de la Garrotxa per mobilitzar-se pels objectius comuns i de país i una manera més de posar un granet de sorra cap al procés engrescador de la independència del nostre país.

ANC GARROTXA