dimecres, 14 d’agost de 2013

L'ANC Garrotxa presenta el projecte estrella de micromecenatge d'aquest 2013: La campana "Llibertat"!

Per fi el projecte estrella de l’ANC Garrotxa per aquest 2013 ja està en marxa.
SERÀ LA CAMPANA DE TOTHOM, LA LLIBERTAT DE TOTHOM.

Des d’avui mateix qualsevol persona interessada ja pot entrar a VERKAMI i fer la seva col·laboració per construir la CAMPANA LLIBERTAT, per apadrinar-la. Amb una aportació mínima dels padrins i padrines (persones, entitats, empreses, ...) tindran el seu nom gravat al jou de la campana.

La biga que aguantarà la campana de 150 Kg de pes i de 60 cm de diàmetre portarà també el nom i el primer cognom de tothom que s’afegeixi a la iniciativa. Com tots els projectes de VERKAMI, és fàcil i senzill, amb un simple gest tothom qui vulgui i pugui pot fer realitat un fet extraordinari i poc habitual, la fosa d’una campana. Només cal entrar a www.verkami.com i buscar el projecte Quatre barres i una estrella. Si ho preferiu, des del web www.ancgarrotxa.cat, trobareu un enllaç que us portarà directament a la pàgina de les donacions.

Per incloure el nom i el cognom al jou de manera personal només cal una aportació de 10€. Les empreses, administracions i entitats també poden apadrinar la campana amb uns costos una mica més elevats, però en tot cas sempre molt assequibles.

Sovint els símbols són les fites que, al llarg camí de la història, ens ajuden a recordar els moments clau del nostre passat. Els organitzadors asseguren que la campana farà història i que, per tant, serà especialment en un futur que els padrins i padrines valoraran el fet de tenir el nom i cognom gravats en aquest símbol de llibertat de la comarcal i del país. 

-Els nens i nenes d’avui trobaran en un futur als seus pares o avis inscrits i també s’hi podran trobar ells mateixos quan siguin més grans-

L’ANC Garrotxa pensa que famílies senceres tindran el nom gravat i ajudaran a fer sonar el crit de la Llibertat que clama i clamarà la llibertat de Catalunya.

El projecte estarà obert fins al dia 16 de setembre i l’ANC Garrotxa té previst recollir un mínim de 6.500€ per poder tirar endavant el projecte i cobrir les depeses de la seva promoció.

De ben segur que seran molts els garrotxins i garrotxines i catalans d’arreu del país que els farà gràcia tenir el seu nom en la campana de la llibertat i que té previst fer sentir per primera vegada la seva veu a la festa “quatre barres i una estrella” programada per al dia 5 d’octubre d’aquest mateix any.

L’ANC pensa que la iniciativa serà un èxit i els preocupa que el jou es faci petit per incloure a tots els padrins i padrines de la Llibertat.

APORTACIONS (recompenses)

10€.- Nom i cognom al jou de la campana.

20€.- Nom i cognom al jou de la campana + Nom i cognom al programa oficial.

50€.- Nom i cognom  al jou de la campana + Nom i cognom al programa oficial + 2 tastets (tiquet de 4 degustacions més la beguda).

50€.- PER A ENTITATS
Si ets una entitat, posarem el teu nom al jou de la campana i el logo al programa oficial. També tindràs dos tastets (tiquet de 4 degustacions més una beguda).

100€.- Nom i cognom  al jou de la campana + Nom i cognom al programa oficial + 5 tastets (tiquet de 4 degustacions més una beguda).

100€.- PER A EMPRESES I ADMINISTRACIONS
Si ets una empresa o una administració posarem el teu nom al jou de la campana i el logo al programa oficial. També tindràs cinc tastets (tiquet de 4 degustacions
més una beguda).

En cap de les aportacions s'admeten noms de família o partits polítics.

INFORMACIÓ COMPLEMENTÀRIA

L’ANC de la Garrotxa està preparant una gran festa lúdico-cultural-gastronòmica, amb el nom de “Quatre barres i una estrella”, a Olot, per al dia 5 d’octubre de 2013 on hi participaran tots els pobles de la comarca i un munt d’entitats. L’acte central d’aquesta celebració és el TOC PER LA LLIBERTAT. El vespre d’aquell dissabte una campana farà diversos tocs com a acte simbòlic per convidar tothom a estar amatents i continuar treballant per la llibertat del nostre poble. El toc per la llibertat anirà acompanyat pel cant d’un munt de voluntaris de les corals de la comarca que interpretaran, conjuntament i amb l’ajut de tot el públic present, peces claus i populars de la nostra història musical.

Però per fer un toc de campana, el toc per la llibertat, cal una campana i per tant, el primer i gran repte era i és aconseguir-la. L’ANC de la Garrotxa s’ha proposat que la campana sigui l’instrument de tothom i per això demana la col∙laboració econòmica, l’apadrinament, d’administracions, empreses, associacions, entitats i persones de tota la comarca per aconseguir poder fer la fosa. Tot està a punt i tira endavant.

La campana es dirà LLIBERTAT. Tothom qui vulgui pot col∙laborar a través de Verkami.com o de la pàgina web de l’entitat fent petites aportacions. Perquè
quedi constància el jou de la campana portarà escrits els noms de totes i tots els col∙laboradors.

La campana, de 60 cm. de diàmetre i de 150 Kg. de pes, es fondrà, com mana la tradició, a les 12 del migdia a finals d’estiu a Riudellots de la Selva en un acte públic i emotiu, però no serà fins al dia 5 d’octubre que farà el seu primer toc i podrem sentir la seva veu.

Està previst que la LLIBERTAT no tingui un emplaçament definitiu fins que el país no aconsegueixi la independència, sinó que la podrem trobar temporalment a tots els ajuntaments de la comarca que s’han adherit a l’acte.

L’ANC de la Garrotxa està convençuda que la crida a la col∙laboració tindrà una
gran resposta i que el jou de la campana es farà petit per poder encabir tots els
noms dels padrins i padrines.

Les campanes han estat al llarg dels temps i arreu del món un instrument social bàsic. Més enllà de les funcions religioses la història ens ensenya que aquest element ha cridat a la llibertat i a la defensa dels drets dels ciutadans en un munt d’ocasions. Tenim un exemple a Filadèlfia, on trobem la campana de la llibertat que, el 8 de juliol de 1776, va convocar els ciutadans per a la lectura de la Declaració d’Independència dels Estats Units o, ja a casa, la campana Honorata que durant la Guerra de Successió (1714), a Barcelona, va cridar a sometent per a la defensa de la ciutat, la qual cosa li va costar ser fosa pels Borbons i utilitzada per construir els canons que durant anys varen apuntar la ciutat per mantenir l’ordre i sufocar els anhels de llibertat. O la campana de la Plaça d’Orient (avui Plaça de la Vila) de Gràcia que va avisar al poble de l’arribada de les tropes en la coneguda Revolta de les Quintes (1870).

La iniciativa de l’ANC de la Garrotxaté té per objectiu però, una vegada més, demostrar el moviment social, pacífic, democràtic que hi ha darrera la lluita per la independència i fer evident que aquesta vegada ningú podrà ofegar ni el crit del poble ni el so de la Llibertat.

L’ANC de la Garrotxa vol convidar a la resta de comarques a fer el mateix gest i que els repics de les campanes per la llibertat ressonin arreu recordant que cal estar amatents i continuar defensant el nostre país per fer-lo més lliure i més just.

No cal fer res d’extraordinari.
L’extraordinari és fer-ho junts!
Junts per la Independència.